Hoe het allemaal is begonnen

Toen Marc Janssens als 18-jarig broekie in de kelder van Discotheek The Talk of The Town aan de slag ging wist hij al snel: “Ik wil ooit The Talk gaan leiden”. Bevangen door het horecavirus bleef hij er met veel plezier enige jaren werken, afgewisseld met het uitoefenen van zijn grote hobby’s snowboarden en windsurfen. Ook ontwikkelde hij zichzelf verder in diverse andere Tilburgse horecagelegenheden.

 

In 2004 startten de nieuwe eigenaren van The Talk of The Town (vanaf toen Discotheek The Blitz) een aparte broodjeszaak waar het uitgaanspubliek voor, tijdens, of na het stappen een broodje kon gaan eten, onder de naam The Talk. Marc Janssens werd benaderd om dit over te nemen. Na geruime tijd proefdraaien werd Marc in 2008 eigenaar van deze zaak. Hij draaide lange dagen; overdag werden broodjes bezorgd bij bedrijven en ’s avonds en ’s nachts kwamen de feestvierders eten. Toen de broodjes goed liepen, besloot Marc een avondkaart te introduceren om de rustige uren op te vullen. Voor een nette prijs konden gasten een goede en smakelijke maaltijd krijgen. Het ging allemaal niet vanzelf, maar Marc wist precies wat hij wilde en hoe het moest worden. In 2012 werd het terras voorzien van windschermen en grote parasols waardoor bezoekers 365 dagen per jaar droog en verwarmd buiten kunnen zitten. De laatste grote verbouwing stamt uit begin 2015 toen de zaak zijn huidige indeling met de vernieuwde bar en open keuken kreeg.

 

Inmiddels bestaat Café Restaurant The Talk 10 jaar en is Marc trots op wat hij en zijn team bereikt hebben. Of zoals hij zelf zegt: “Het is precies geworden zoals ik voor ogen had en mijn droom om ooit The Talk te gaan leiden is uitgekomen. Weliswaar niet de discotheek, maar een prachtig café -restaurant.”

The Talk of The Town

Met ons 10 jarig bestaan blikken we even terug, want wist je dat:

Tilburgse dertigplussers kunnen het zich vast nog herinneren: Discotheek The Talk of The Town (in de volksmond ‘The Talk’ genoemd) was vanaf de opening in 1978 tot aan de sluiting in 2004 een begrip in Tilburg en de rest van Nederland. Bezoekers uit heel Brabant en omstreken wisten de discotheek blindelings te vinden. Toen ‘The Talk’ in 2004 Discotheek The Blitz werd, besloten de nieuwe eigenaren een aparte br...oodjeszaak te openen waar het uitgaanspubliek voor, tijdens, of na het stappen een broodje kon gaan eten. Deze zaak werd The Talk genoemd, waardoor de naam voortleefde in Tilburg. Dat leverde soms flink wat verwarring op. Nog geruime tijd na sluiting van de The Talk of The Town stonden mensen, die een hapje kwamen eten, bij de voormalige discotheek, omdat ze niet beter wisten dan dat ‘The Talk’ zich daar altijd bevonden had. Inmiddels heeft café-restaurant The Talk zijn sporen verdiend en is van die verwarring absoluut geen sprake meer.

*WIN*WIN*WIN*

De Talk bestaat in 2018 10 jaar! En om dat te vieren hebben we het hele jaar door leuke winacties.

 

De eerste prijs is meteen niet mis: een film- en dinerarrangement voor 2 personen i.s.m. Pathé Tilburg! Je avond begint met een heerlijk driegangendiner, inclusief drankjes, bij ons. Na het eten wandel je naar Pathé waar je een film bekijkt vanuit een top seat (stoelen met meer beenruimte en comfort). Bovendien krijg je ook nog een hapje en drankje voor tijdens de film. Deze volledig verzorgde avond heeft een waarde van maar liefst €120,-.

 

Hoe kun je winnen?

Wij zijn benieuwd naar jouw herinneringen aan The Talk! Post daarom je leukste, mooiste of gezelligste foto, die je bij ons gemaakt hebt, via facebook. Dit mag een oudere foto zijn, maar ook een recente. Meedoen via Instagram kan ook, gebruik daar #thetalktilburg.

 

Tip: Heb je nog geen leuke foto? De nieuwjaarsborrel op 14 januari biedt volop gelegenheid om een leuk plaatje te schieten!

 

De actie loopt van 10 t/m 16 januari. De winnaar wordt op 17 januari bekend gemaakt.

The Talk trapt jubileumjaar af met feestelijke nieuwjaarsborrel

Tienjarig bestaan in heel 2018 groots gevierd

 

In 2018 is het tien jaar geleden dat Café Restaurant The Talk het levenslicht zag. Om dat te vieren is er op 14 januari vanaf 16.00 uur een extra feestelijke nieuwjaarsborrel. Gasten ontvangen een gratis welkomstdrankje, overige dranken zijn te verkrijgen tegen gereduceerde prijzen en er is gedacht aan heerlijke hapjes. De borrel is de start van het jubileumjaar.

 

“In tien jaar tijd zijn we uitgegroeid tot een begrip in Tilburg en omgeving. Dit hebben we te danken aan onze gasten. En daarom maken wij heel 2018 onze oude vertrouwde klanten én onze nieuwe fans deelgenoot van ons tienjarig jubileum,” aldus eigenaar Marc Janssens.

 

Jubileumacties

The Talk organiseert het hele jaar door speciale arrangementen en acties rondom het jubileum. Zo staat er in mei staat een groots barbecue evenement op de planning en kunnen wijnliefhebbers zich verheugen op een wijnspijsevenement. Wie daarnaast wil weten waar de naam The Talk vandaan komt of benieuwd is naar het geheim achter de populaire Talksaus houdt de Facebookpagina (Facebook.com/TheTalkTilburg) in de gaten. Regelmatig komen hier leuke weetjes en verhalen over het bedrijf te staan. Ook wie zijn geluk wil beproeven, is op de pagina aan het goede adres: behalve wetenswaardigheden komen hier ook winacties te staan. Met als eerste prijs van het jaar een volledig verzorgd film- en dinerarrangement ter waarde van €120,- i.s.m. Pathé Tilburg.

 

Van broodjeszaak tot volwaardig café-restaurant

The Talk startte 10 jaar geleden als broodjeszaak. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig en drukbezocht café-restaurant in het centrum van Tilburg. De lekkere broodjes zijn er nog steeds, maar daarnaast kun je bij The Talk tegenwoordig ook terecht voor een stevig ontbijt, een heerlijk diner of een gezellig drankje. Veel mensen uit Tilburg en omstreken weten de weg naar het café-restaurant te vinden. De goede prijs-kwaliteit verhouding wordt geroemd, evenals de goede service en het verwarmde terras.

Nieuwjaarsborrel restaurant tilburg The Talk

Lekker uiteten vanavond of vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?
Bel of  013 581 02 23

Neem contact op