Hoe het allemaal begon

Toen Marc Janssens als 18-jarig broekie in de kelder van Discotheek The Talk of The Town aan de slag ging wist hij al snel: “Ik wil ooit The Talk gaan leiden”. Bevangen door het horecavirus bleef hij er met veel plezier enige jaren werken, afgewisseld met het uitoefenen van zijn grote hobby’s snowboarden en windsurfen. Ook ontwikkelde hij zichzelf verder in diverse andere Tilburgse horecagelegenheden.

 

In 2004 startten de nieuwe eigenaren van The Talk of The Town (vanaf toen Discotheek The Blitz) een aparte broodjeszaak waar het uitgaanspubliek voor, tijdens, of na het stappen een broodje kon gaan eten, onder de naam The Talk. Marc Janssens werd benaderd om dit over te nemen. Na geruime tijd proefdraaien werd Marc in 2008 eigenaar van deze zaak. Hij draaide lange dagen; overdag werden broodjes bezorgd bij bedrijven en ’s avonds en ’s nachts kwamen de feestvierders eten. Toen de broodjes goed liepen, besloot Marc een avondkaart te introduceren om de rustige uren op te vullen. Voor een nette prijs konden gasten een goede en smakelijke maaltijd krijgen. Het ging allemaal niet vanzelf, maar Marc wist precies wat hij wilde en hoe het moest worden. In 2012 werd het terras voorzien van windschermen en grote parasols waardoor bezoekers 365 dagen per jaar droog en verwarmd buiten kunnen zitten. De laatste grote verbouwing stamt uit begin 2015 toen de zaak zijn huidige indeling met de vernieuwde bar en open keuken kreeg.

 

Inmiddels bestaat Café Restaurant The Talk 11 jaar en is Marc trots op wat hij en zijn team bereikt hebben. Of zoals hij zelf zegt: “Het is precies geworden zoals ik voor ogen had en mijn droom om ooit The Talk te gaan leiden is uitgekomen. Weliswaar niet de discotheek, maar een prachtig café -restaurant.”

Terugblik The Talk of The Town

Tilburgse dertigplussers kunnen het zich vast nog herinneren: Discotheek The Talk of The Town (in de volksmond ‘The Talk’ genoemd) was vanaf de opening in 1978 tot aan de sluiting in 2004 een begrip in Tilburg en de rest van Nederland. Bezoekers uit heel Brabant en omstreken wisten de discotheek blindelings te vinden. Toen ‘The Talk’ in 2004 Discotheek The Blitz werd, besloten de nieuwe eigenaren een aparte broodjeszaak te openen waar het uitgaanspubliek voor, tijdens, of na het stappen een broodje kon gaan eten. Deze zaak werd The Talk genoemd, waardoor de naam voortleefde in Tilburg. Dat leverde soms flink wat verwarring op. Nog geruime tijd na sluiting van de The Talk of The Town stonden mensen die een hapje kwamen eten bij de voormalige discotheek, omdat ze niet beter wisten dan dat ‘The Talk’ zich daar altijd bevonden had. Inmiddels heeft café-restaurant The Talk zijn sporen verdiend en is van die verwarring absoluut geen sprake meer.

Lekker uiteten vanavond of vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?
Bel 013 581 02 23

Neem contact op